Waarom zijn personeelsfeesten belangrijk? - Team Verbind
21790
post-template-default,single,single-post,postid-21790,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Waarom zijn personeelsfeesten belangrijk?

Waarom zijn personeelsfeesten belangrijk?

Het organiseren van een personeelsfeest heeft zeker voordelen voor een organisatie. Het is namelijk een manier om je werkgevers te belonen voor al het werk dat zij verrichten en de energie die zij in het bedrijf steken. Waarom je je personeel zou moeten belonen door de inzet van een personeelsfeest? Die redenen kun je vinden als je snel verder leest. Daarnaast wordt er ook aagegeven wat de werkwijze van een personeelsfeest organiseren is bij Team Verbind.

 

Het motiveren van je werknemers

Juist de motivatie zorgt ervoor dat de werknemer wordt aangezet tot actie. Zolang een medewerker goed werk laat zien is, ben je als leidinggevende vaak wel over de medewerker te spreken. Het is makkelijk om een conclusie te trekken dat het goed gaat wanneer de medewerkers gewoon goed werk afleveren. Maar wanneer je echt gaat kijken naar hetgeen waar de werknemers enthousiast van worden en wat hun gedrevenheid bepaald, kom je achter wat hun motivatie eigenlijk echt is.

Door één of meerdere gesprekken te voeren met de medewerkers kun je een eventuele oorzaak van het motivatieprobleem achterhalen. Wanneer je er samen met ze naar op zoek gaat ben je aan bezig aan de oplossing. Het is een stukje persoonlijke aandacht die je ze op dat moment geeft. Dat stukje persoonlijke aandacht kun je ze ook geven middels het organiseren van een personeelsfeest.
Naast dat het loon van werknemers voor hun verrichtte werk is het ook goed om ze eens op een andere manier te motiveren. Door de inzet van een personeelsfeest laat je zien dat je aan je werknemers denkt en ze waardeert. Mensen halen hun motivatie voor hun werk namelijk ook voor een groot deel uit de waardering die ze krijgen van hun baas.

 

Betere contacten binnen het bedrijf

Het is vanzelfsprekend dat de medewerkers zich vooral richten op collega’s die binnen dezelfde afdeling werken of binnen afdelingen waar nauw mee samengewerkt wordt. Met deze collega’s brengen ze het meeste tijd door en kennen elkaar daardoor net wat persoonlijker. Wanneer je een personeelsfeest wilt organiseren kan dit verschillende redenen hebben. Een reden kan zijn om het personeel van verschillende afdelingen, elkaar beter te laten leren kennen. Hierdoor word er een meer ontspannen en open sfeer gecreëerd. Deze ontspannen en open sfeer zal zich uiteindelijk ook reflecteren op de werkvloer. De drempel om contact met elkaar te zoeken op kantoor voor een werk kwestie zal veel lager zijn dan voorheen. Het bedrijf wordt niet alleen socialer, maar ook wordt er een stuk efficiënter gewerkt wat de werksfeer zal bevorderen. Uit onderzoeken blijkt dat hoe fijner men zich voelt op het werk, hoe beter er gewerkt wordt.

 

Plezier tijdens het personeelsfeest

Naast de al genoemde redenen voor het organiseren van een personeelsfeest mag het plezier natuurlijk niet ontbreken. Het is voor elke medewerker goed om zo nu en dan even de gedachten te verzetten, het hoofd leeg te maken en even lekker plezier te hebben. De mensen die normaal gesproken alleen maar contact hebben over werkgerelateerde onderwerpen, kunnen elkaar nu op een andere manier leren kennen in een ontspannen en gezellige sfeer. Het is goed om plezier met je collega’s te hebben, omdat je zodoende leuke herinneringen creëert. Vaak ontstaan er tijdens personeelsfeesten leuke momenten die een langere tijd zullen ronddwalen door het bedrijf. Een hele belangrijke reden om een personeelsfeest te organiseren, want hoe leuk is het om op dat moment nog even terug te blikken?!
Zoals Team Verbind zegt: Als je intern investeert zul je dit uiteindelijk extern merken, want: “extern winnen = intern beginnen”!

 

Een personeelsfeest organiseren bij Team Verbind

Team Verbind is een evenementenbureau dat zorgt voor de verbinding binnen een bedrijf. Middels het inzetten van events als marketinginstrument wordt dit bereikt. Het bedrijf kiest wat de boodschap moet zijn waarnaar een concept wordt ontwikkelt. Team Verbind zorgt ervoor dat tijdens een event de juiste waarden van het bedrijf centraal staan. Waar sta je voor als bedrijf? Wat wil je uitstralen? Wat wil je graag bereiken met dit event? Dit zijn enkele vragen die Team Verbind aan het bedrijf stelt bij het organiseren van een personeelsfeest. Waarden maken een event uniek, omdat waarden een bedrijf uniek maken. Om die reden zorgt Team Verbind ervoor dat deze waarden worden doorgevoerd in het gehele concept. aan aankleding tot programma en diner tot hapjes. Team Verbind werkt graag op maat waardoor alles kan worden ingevuld naar de wensen van de klant.
Wil jij graag hulp bij het organiseren van jouw personeelsfeest? Neem dan vrijblijvend contact op met Team Verbind.

No Comments

Post a Comment